Školski list

 

Školska brošura

 Školska afiša

COK JABLANICA

centar 1

Dobro došli na stranicu naše škole

VELIKI USPJEH NAŠIH UČENIKA!!!

Kantonalno takmičenje iz matematike

 

Kantonalno takmičenje za učenike srednjih škola, održano je 26.3.2022. godine s početkom u 9:00 sati. Takmičenje je održano u više lokacija:

- u prostorijama JU Druge gimnazije Mostar i Srednje medicinske škole Mostar za učenike sa područja grada Mostara i općina Stolac i Čapljina,

- u prostorijama JU Srednje škole Konjic za učenike sa područja općine Konjic,

u prostorijama JU Srednje škole Jablanica za učenike sa područja općine Jablanica i općine Prozor.

 

 

Učenici naše škole su i ove godine pokazali vrlo visok nivo znanja, osvojivši PRVO MJESTO u kategoriji prvih razreda i TREĆE MJESTO u kategoriji četvrtih razreda. Naime na takmičenju je učestvovalo pet učenika i to: Lamija Sabitović - prvi razred gimnazije, Nadija Nezirić i Azra Ćemić - drugi razred gimnazije, Jasmina Begović i Edi Đelmo - četvrti razred gimnazije.

Najbolji rezultat imala je učenica prvog razreda gimnazije - Lamija Sabitović koja je bila najbolja u kategoriji prvih razreda i osvojila zavidno 1. mjesto, a zatim učenik četvrtog razreda gimnazije Edi Đelmo u kategoriji četvrtih razreda, osvojivši zavidno 3. mjesto.

Treba napomenuti da naši učenici redovno postižu dobre rezultate iz matematije i da je takmičenje veliki izazov i  prilika da škole i pojedini učenici potvrde svoje sposobnosti, budu nagrađeni i prepoznatljivi. Velika zasluge i zahvale pripadaju profesoricama matematike: Mersihi Muminović i Irmi Kadić, koji podstiču i bodre, vježbaju i prenose svoje znanje na učenike. 

Lamija i Edi će predstavljati školu na federalnom takmičenju.

LAMIJA I EDI, SRETNO!!!