Školski list

Školska brošura

 Školska afiša

COK JABLANICA

centar 1

Dobro došli na stranicu naše škole

12. decembar Dan Arhiva i arhivske službe u Bosni i Hercegovini

Povodom 12. decembra - Dana arhiva i arhivske službe u Bosni i Hercegovini, Arhiv Hercegovačko - neretvanskog kantona je organizovao Nagradni konkurs za sve učenike srednjih škola HNK-a na sljedeće teme:

1. Fra Grga Martić, franjevac, preporodni književnik, kulturni i politički djelatnik;

2.Dr. Jevto Dedijer, geograf i književnik ;

3. Abdurezak Hivzi Bjelevac, književnik, publicist, prevodilac i novinar;

U nagradnom konkursu učestvovali su sljedeći učenici: Nadina Begović, Sara Klepo, Azra Ćemić, Emina Džino, Nadija Nezirić, Amina Krađuz, Nađa Malović, Gabriela Jozipović i Emina Seferović. Učenica Amina Karađuz osvojila je zavidno drugo mjesto sa svojim radom na temu: "Dr. Jevto Dedijer, geograf i književnik".

Iskrene čestitke učenici Amini Karađuz, na osvojenom drugom mjestu, svim ostalim učenicima koji su pisali za Nagradni konkurs, ali i našoj profesorici historije, Senadi Ćosić, koja sve ove godine radi, priprema učenike i zaslužuje sve pohvale. Naime učenici naše škole redovno bilježe rezultate na ovom Nagradnom konkursu, što upućuje na kontinuitet zajedničkog zalaganja učenika i mentora. Nagrade svim nagrađenim učenicima uručene su danas 13.12.2021. godine u prostorijama Arhiva Hercegovine.