Školski list

 

Školska brošura

 Školska afiša

COK JABLANICA

centar 1

Dobro došli na stranicu naše škole

"PREPOZNAJ ZNAKOVE"

Incijativa mladih za ljudska prava u BiH (YIHR BiH), pod pokroviteljstvom Goethe Instituta, sprovodi projekat "PREPOZNAJ ZNAKOVE" , namijenjen podizanju svijesti o savremenim oblicima fašizma i potrebi adekvatnog odgovora fašizma.

Noseća aktivnost projekta jeste izložba. Izložba je prije sve edukativnog karaktera i sadržajem namijenjena mladim generacijama kao alat učenja i zagovaranja. Izložba se sastoji od videa, fotografija i interaktivnih prostora, tako da multimedijalnim pristupom, konkretna poruka može biti prihvaćena od strane posjetitelja (mladih ljudi naročito) o opasnostima širenja modernog fašizma.

 

Nakon obilska Goražda i Foče, ova izložba bila je postavljena u našem gradu, u muzeju "Bitka za ranjenike na Neretvi" u vremenu od 11.10. do 15.10.2021. godine. Ista pruža uvid u historijske korijene fašizma i nacizma, kao i pojavne oblike fašizma danas, koje poprima opasne razmjere i oblike. Svi učenici su posjetili izložbu organizovano, u grupama, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Prepoznaj znakove