Školski list

 

Školska brošura

 Školska afiša

COK JABLANICA

centar 1

Dobro došli na stranicu naše škole

PRVA NAGRADA ZA NAJBOLJI LITERARNI RAD

Pedagoški zavod Mostar i Narodna biblioteka Mostar su povodom 8. septembra Svjetskog dana pismenosti raspisali nagradni literarni konkurs na temu : Rušenja ustaljenih sterotipa kroz lik Fatime u romanu "Skretnice" Jasmine Musabegović.

Učenici naše škole redovno učestvuju, takmiče se, pišu i na taj način daju svoj doprinos na očuvanju kulturne baštine Bošnjaka. Danas je u prostorijama Narodne biblioteke organizovana svečanost kojoj je prisustvovala direktorica, profesorica bosanskog jezika i književnosti i učenica koja je pisala rad na zadanu temu. O autorici Jasmini Musabegović i njenom bogatom književnom radu govorili su doc. dr. Enisa Gološ, direktorica Pedagoškog zavoda Mostar, savjetnik za bosanski jezik i književnost mr. Nusret Omerika, i doc. dr. Irma Marić, profesorica na Fakultetu humanističkih nauka.

Prvo mjesto na literarnom konkursu osvojila je naša vrijedna učenica trećeg razreda gimnazije, Suana Mešić. Suana Mešić ima rezultate upisane i iz matematike - 3. mjesto na kantonalnom takmičenju i zaslužuje sve pohvale. Ovoo je za nju dodatni motiv da uči, radi i stalno se usavršava na svim poljima. Čestitke našoj učenici i profesorici bosanskog jezika i književnosti Svjetlani Manigoda!

Uručena je zahvalnica školi na učešću!

Literarni konkurs