Školski list

 

Školska brošura

 Školska afiša

COK JABLANICA

centar 1

Dobro došli na stranicu naše škole

P R A K T I Č N A N A S T A V A - Ekonomska škola

Učenici IV razreda Ekonomske škole u okviru nastavnog predmeta Praktična nastava stečeno znanje iz predhodnih razreda inkorporirali u cjelinu na primjeru preduzeća iz prakse.

Virtualno preduzeće Golden Travel around the world učenici su registrovali putem virtuelnog servisa Preduzeća za vježbu BiH - BHS (www.bhs.ba). Zajedno sa nastavnim profesorom prof. Medinom Imamović - Đelmo učenici su istražili tržište, kreirali biznis plan za odabranu djelatnost preduzeća, definirali vizuelni identitet preduzeća, izvršili virtualnu registraciju, knjižili poslovne promjene, te izvršili marketing promociju kroz videoprezentaciju i izložbeni kutak. Primjenom teorijskih znanja na primjeru preduzeća u praksi učenici su spoznali značaj poznavanja i povezivanja svih oblasti ekonomije i finansija za uspješno osnivanje i vođenje biznisa.

"Tri puta do mudrosti. Prvo razmišljanje - taj je najplemenitiji. Drugi je oponašanje - taj je najlakši. Treći je iskustvo primjenjeno u praksi - taj je najteži." (Konfučije)

 

P R A K T I Č N A     N A S T A V A  - Ekonomska škola