Školski list

   

               Školska brošura

              Školska afiša

COK JABLANICA

centar 1

Dobro došli na stranicu naše škole

Sajam kreditiranja

Kao i predhodnih godina, naša škola je učestovala na još jednom Sajmu kreditiranja u organizaciji Udruženja Infohouse. Učenice Nađa Zahirović i Elma Bišić su u pratnji profesora Esada Šubare posjetile Sarajevo 28. septembra.

Na takmičenju je učestvovalo desetine škola iz cijele Bosne i Hercegovine. Učenici su uživali u organizovanom obilasku Sarajeva, dok je za profesore održana konferencija o stanju i prevenciji korupcije u obrazovnom sektoru u okviru projekta "Kurikulum za transpretnost, kurikulum za odgovornost" koji finansira Evropska unija.

Učenici su imali zadatak da osmisle projekat na temu antikorupcija  u lokalnoj vlasti ili humanitarni rad. Nađa i Elma su se odlučile za temu humanitarni rad, tačnije humanitarnu pozorišnu predstavu. Među sedamnaest nagrađenih bila je i naša škola, te su učenice dobile traženi budžet.

Sav prihod od prodanih ulaznica bit će doniran JU Dječiji dom "Mostar" koji se nalazi u teškom finansijskom stanju i na rubu je egzistencije. Učenice su rekle kako očekuju veliki odaziv građana i svakako uspješno završen projekat koji treba da bude realizovan u bliskoj budućnosti.

prva.jpgdruga.jpgtreca.jpgcetvrta.jpg